Регистрација

Како да се регистрирам?

Доколку немате ОПИН сметка, можете лесно да креирате една во неколку чекори:

1. Отворете ја почетната страница на www.OPIN.me/mk/.

2. Кликнете на НАЈАВИ СЕ/РЕГИСТРИРАЈ СЕ   во горниот десен агол и изберете Регистрирај се во паѓачкото мени.

3. Пополнете го формуларот за пријавување со внесување на корисничко име (вистинско име или псевдоним), Вашата и-меил адреса, изберете лозинка и прифатете ги условите за користење.

4. Кликнете Регистрирај се.

5. За да ја завршите регистрацијата, треба да кликнете на линкот за активација кој Ви беше испратен на Вашиот и-меил за да го потврдите Вашиот идентитет (Не заборавете да ја проверите Вашата папка со непотребна пошта).


Како да се најавам / одјавам?

Ако не знаете како да се најавите и одјавите од ОПИН, едноставно гледајте го нашиот онлајн туторијал или прочитајте ги чекорите подолу:

Ако сакате да се најавите на ОПИН, само следете неколку чекори:

 1. Отворете ја веб-страницата www.OPIN.me/mk/
 2. Кликнете на НАЈАВИ СЕ/РЕГИСТРИРАЈ СЕ во горниот десен агол и изберете НАЈАВИ СЕ.
 3. Пополнете го формуларот за пријавување со внесување на Вашиот и-меил и лозинка.
 4. Кликнете на НАЈАВИ СЕ.

Ако сакате да се одјавите од ОПИН:

 1. Кликнете на  веднаш до Вашето корисничко име во горниот десен агол.
 2. Изберете ОДЈАВИ СЕ.


Како да ја ресетирам мојата заборавена лозинка?

Ако сте ја заборавиле Вашата лозинка, можете да ја ресетирате многу лесно во само неколку чекори! Едноставно проверете го нашиот онлајн туторијал или прочитајте ги чекорите подолу:

 1. Кликнете на НАЈАВИ СЕ/РЕГИСТРИРАЈ СЕ и изберете Најави се во паѓачкото мени.
 2. Изберете ресетирај лозинка најдолу во формуларот за најавување.
 3. Внесете ја Вашата и-меил адреса и кликнете Ресетирај.
 4. Кликнете на линкот за активација кој Ви е испратен на Вашата и-меил адреса (Не заборавете да ја проверите Вашата папка за непотребна пошта).
 5. Внесете нова лозинка, повторете ја и потоа кликнете зачувај.