დასრულდა

Формирање на шелтер центар во Прилеп за згрижување и нега на улични кучиња

Во мометов Прилеп се соочува со проблем со голем број на кучиња скитници.

ვადები

ინფორმაცია

Во моментов Прилеп се соочува го проблемот со кучињата скитници. Сведоци сме и на инцидентот кој се случи пред неколку недели во паркот кај судот кога кучиња скитиници ги нападнаа јатото пајки. Сметаме дека со отварањето на Шелтер центар за згрижување и нега на кучињата трајно би се решил овој проблем. Споделувајте, лајкувајте или споделете ја вашата идеа тука.

მადლობა მონაწილეობისათვის!

ეს პროექტი უკვე დასრულებულია. მადლობა პროექტში მონაწილეობისთვის!

Фаза на гласање за иницијативата.

Во оваа фаза ќе имате можност да гласате за најдобрите идеи дадени од младите во врска со шелтер центарот.

0 0 0

Супер Идеја

Koneski ხუთშაბათი, 5 ოქტომბერი, 2017
0 0 0

За кучиња

marija.jovanoska.2000 ოთხშაბათი, 4 ოქტომბერი, 2017
0 0 0

Кучиња

marija.jovanoska.2000 ოთხშაბათი, 4 ოქტომბერი, 2017
0 0 0

се сoглaсувaм сo идејата.

genche_pp ოთხშაბათი, 27 სექტემბერი, 2017
0 0 0

Донација и вдомување на животните

saramiceska ოთხშაბათი, 27 სექტემბერი, 2017
0 0 0

Potpolno se soglasuvam

andrej.krstev1 ოთხშაბათი, 27 სექტემბერი, 2017
0 0 1

salter centar za zgrizuvanje na site zivotni bez dom

emilijasimonoska სამშაბათი, 26 სექტემბერი, 2017
1 0 1

Локација на шелтерот

zoranilieski სამშაბათი, 13 ივნისი, 2017

Од предлозите кои се собираа во текот на спроведувањето на работилниците во средните општински училишта во Прилеп, младите алармираат на проблемот со кучињата скитници во Прилеп. Дел од невладините организации во Прилеп работат на тоа со волонтери, но бројот на кучиња скитници на кои им е потребна помош секојдневно се зголемува.

Факт е дека кучињата скитници страдаат по улиците во потрага по храна, но и нападите од кучињата скитници врз локалното население се зголемуваат. Отсуството на механизми кои ќе помогнат за заштита на милениците, но и на обичните кучиња скитници се главните причини за оваа појава. Преку отворање на Шелтер центар со локација надвор од градот, ќе се згрижат сите кучиња скитници од градот, ќе добиваат храна но и целосна медицинска нега. Шелтер центарот ќе служи како сервис на граѓаните од Прилеп посебно за оние граѓани кои не се во можност да се грижат за своите миленици и граѓани кои сакаат да вдомат миленици.

Во насока на поддршка на овој проблем, младите од Прилеп го потенцираа инцидентот кој се случи пред неколку месеци „Во паркот кај судот” кога кучиња скитници ги нападнаа јатото пајки, а настанот остави стресни последици за децата и родителите. Сметаме дека со отворањето на Шелтер центар за згрижување и нега на кучињата трајно би се решил овој проблем.


ამ ორგანიზაციის სხვა პროექტები