завършен

Формирање на шелтер центар во Прилеп за згрижување и нега на улични кучиња

Во мометов Прилеп се соочува со проблем со голем број на кучиња скитници.

Времева линия

информация

Во моментов Прилеп се соочува го проблемот со кучињата скитници. Сведоци сме и на инцидентот кој се случи пред неколку недели во паркот кај судот кога кучиња скитиници ги нападнаа јатото пајки. Сметаме дека со отварањето на Шелтер центар за згрижување и нега на кучињата трајно би се решил овој проблем. Споделувајте, лајкувајте или споделете ја вашата идеа тука.

Благодаря за участието!

Този проект вече е приключил. Благодаря много на всички за участието в проекта!

Фаза на гласање за иницијативата.

Во оваа фаза ќе имате можност да гласате за најдобрите идеи дадени од младите во врска со шелтер центарот.

0 0 0

Супер Идеја

Koneski 05 Октомври 2017
0 0 0
0 0 0

Кучиња

marija.jovanoska.2000 04 Октомври 2017
0 0 0

Potpolno se soglasuvam

andrej.krstev1 27 Септември 2017

Од предлозите кои се собираа во текот на спроведувањето на работилниците во средните општински училишта во Прилеп, младите алармираат на проблемот со кучињата скитници во Прилеп. Дел од невладините организации во Прилеп работат на тоа со волонтери, но бројот на кучиња скитници на кои им е потребна помош секојдневно се зголемува.

Факт е дека кучињата скитници страдаат по улиците во потрага по храна, но и нападите од кучињата скитници врз локалното население се зголемуваат. Отсуството на механизми кои ќе помогнат за заштита на милениците, но и на обичните кучиња скитници се главните причини за оваа појава. Преку отворање на Шелтер центар со локација надвор од градот, ќе се згрижат сите кучиња скитници од градот, ќе добиваат храна но и целосна медицинска нега. Шелтер центарот ќе служи како сервис на граѓаните од Прилеп посебно за оние граѓани кои не се во можност да се грижат за своите миленици и граѓани кои сакаат да вдомат миленици.

Во насока на поддршка на овој проблем, младите од Прилеп го потенцираа инцидентот кој се случи пред неколку месеци „Во паркот кај судот” кога кучиња скитници ги нападнаа јатото пајки, а настанот остави стресни последици за децата и родителите. Сметаме дека со отворањето на Шелтер центар за згрижување и нега на кучињата трајно би се решил овој проблем.


други проекти от тази организация