Платформа за млади eParticipation

Дали си се прашувал како може младите луѓе да се вклучат во донесување на политичките одлуки? OPIN е европска алатка за Е–учество која ќе ти го покаже тоа.

Започнете свои проекти

Регистрирајте ја вашата организација на ОПИН и започнете со свои проекти за учество! Кликнете подолу и создадете своја сопствена страница на ОПИН со неколку едноставни чекори.

Регистрирајте ја вашата организација
Ambassadores

Запознајте ги нашите амбасадори

Би сакале да разговарате со некој кој веќе има успешно спроведено проект за младинско учество? Нашите 4 европски амбасадори со задоволство ќе ви помогнат и ќе ги споделат своите совети и трикови со вас.

Листа на амбасадори
Organisation find

Најдете организации и проекти на ОПИН

Овде можете да ги најдете сите организации и проекти на OПИН. Можете да пребарувате по име на организација, име на проект или држава.

Организација и преглед на проектот
Organisation find

Find organisations and projects on OPIN

Here you can find all organisations and projects on OPIN. You can search by organisation name, project name, or country.

Organisation and project overview

Бесплатна платформа од непрофитна асоцијација

thumbs-up100.png

Едноставно

Можете да го користите ОПИН за директно да започнете проекти за дигитално учество, без потреба да инсталирате ништо.

globe100.png

Непрофитен и отворен извор

Платформата е развиена и управувана од Liquid Democracy, непрофитна асоцијација од Берлин. Кодот е во јавниот домен.

free100.png

Бесплатно

ОПИН може да се користи бесплатно. Сепак, ние нудиме дополнителни услуги како што се обуки и општествено корисна работа.

Упатства за OPIN од А до Ш

Сакате да ги прочитате упатствата за OPIN со едно движење? Преземете ја PDF верзијата овде.

Сакате да ги прочитате упатствата за OPIN со едно движење? Преземете ја PDF верзијата овде.