завршен

Вештачка карпа

Младите од општина Прилеп се изјаснија дека имаат потреба од поставување на вештачка карпа.

Временска рамка

информации

Спортското качување е релативно нова дисциплина кај нас која е многу популарна во светот поради исклучително вредните спортски содржини и можностите што ги нуди. Вештачите карпи се најчесто метални конструкции врз кои се инсталирани ПВЦ или дрвени табли, на кои има поставено навои за монтирање на фаќалишта. Вештачките карпи уживаат голема популарност во качувачкиот свет поради нивната функционалност како тренинг и натпреварувачки центри и како и едноставната прилагодливост и можност за поставување на креативни насоки. Насоките на вештачка карпа се направени со помош на фаќалишта и газилишта во разни форми и големини, а при качување качувачот се обезбедува на поставените карабинери. Насоките на вештачка карпа ги поставуваат обучени и искусни поставувачи (рут сетери). Официјалните натпревари во спортското качување, тренинг програмите како и масовната комерцијализација на овој спорт се одвиваат исклучиво на вештачки карпи.

Поставувањето на вештачка карпа е одлична можност за развивање на алтернативните спортови во Прилеп, како и можност плус за младите генерации да се насочат на правилен раст и развој преку спортските активности, и да се посветат на здрав живот со натпреварувачки дух.

Контакт за прашања

Мариче Тренеска

Е-пошта Веб-страница

Ви благодариме на учеството!

Овој проект е веќе завршен. Ви благодариме на сите што бевте дел од овој проект!

Rating phase

Get quantative feeback by rating the collected ideas.

0 0 0

I like it

matrakoski.davor 09 август 2021
0 0 0

Одлично

mijakoska. 02 Јуни 2021
0 0 0

Prekrasen predlog!

Nela 02 Јуни 2021
0 0 0

👇

stevanoski 02 Јуни 2021
0 0 0

Odlicna ideja

kice94 02 Јуни 2021

Иницијаторот нема обезбедено информации за очекуваниот исход на проектот се’уште.

други проекти од оваа организација